Vier middagen: Blinken

Ontdekken en onderzoeken, ervaren en doen

Op onderzoek uitgaan, nieuwe (en oude) werelden ontdekken, praktisch bezig zijn, fantaseren, creatieve talenten ontwikkelen, ervaren waar je goed in bent en trots zijn op wat je al kunt en hebt geleerd. Kortom: Blinken! Dat doen we, groepsdoorbrekend, iedere middag na de pauze.

Aan de hand van schoolbrede thema’s leren de kinderen op een geïntegreerde, speelse manier over geschiedenis, aardrijkskunde, verkeer, creatieve vakken, techniek, dans, drama, muziek… Ze gaan ontdekken en onderzoeken, ervaren en doen: binnen en buiten het schoolgebouw met ‘maatjes’ en ‘experts’. De kinderen bezoeken bedrijven, lossen technische problemen op, tuinieren, koken, dansen, acteren, programmeren, bouwen en ondernemen.


Talenten

Wat doe ik graag? Waar ben ik goed in? Wat wil ik nog meer weten? Alle kennis en ervaringen gebruiken de kinderen voor hun eigen ‘product’ of presentatie waar ze samen met hun ‘maatjes’ en ‘experts’ aan werken.

Eenmaal per jaar is er een dag helemaal georganiseerd door- en voor kinderen. De Blink- en Bloeidagen.

Ouders spelen een grote rol bij de talentontwikkeling van de kinderen: als expert, inspirator of publiek. Wij vragen u daarom om uw kennis, passie, interesse en talent te delen met onze kinderen. Al bij de aanmelding van uw kind kunt u zich inschrijven in onze Talentenbank.

Voorbeelden uit de praktijk

Bent u benieuwd hoe dit in de praktijk uit ziet. Neem gerust een kijkje op de volgende links naar onze facebook!