Thema-avond op BLINK!

"De Groene Wereld"

Tijdens dit thema stond "De groene wereld" centraal. In alle groepen werd er een deelonderwerp uitgewerkt. 

In groep 1/2 hebben zij zich bezig gehouden met "Dieren in het bos". Bij groep 3/4 stonden de "Natuurspeurders" centraal. Het thema van groep 5/6 heette "De groene fabriek. In groep 7/8 zijn zij aan de slag geweest met het ontwerpen en maken van "Duurzame designs".

Op de thema-avond van 23 juni 2022 hebben alle groepen laten zien waar zij de afgelopen weken aan hebben gewerkt. Het was een groot succes en wat een opkomst! Wij hebben heel veel enthousiaste en blije gezichten gezien!

De kleuters hebben geleerd hoe dieren leven in het bos. Ze bedachten zelf leervragen, bekeken informatieve filmpjes, luisterden naar mooie prentenboekverhalen, onderzochten braakballen van uilen en knutselden een zelfbedacht insect! Hun woordenschat werd door dit thema verder uitgebreid.

In groep 3/4 hebben we met veel plezier gewerkt aan dit thema. We hebben allerlei onderzoeken gedaan, zoals: Hoeveel soorten lieveheersbeestjes zijn er? Hoe leven bijen? Zijn spinnen insecten en hoe leven ze? We hebben gekeken naar de ontwikkeling van eitje tot vlinder en we hebben natuurlijk ook echte beestjes gezocht die we na een dag weer hebben teruggezet in de natuur. Iedereen heeft een poster gemaakt over zijn/haar onderzoek en we hebben in groepjes hele grote “kriebelbeesten” gemaakt. Tijdens de thema-avond hebben we dit werk allemaal kunnen bewonderen!

In groep 5/6 is er afgelopen periode gewerkt aan het thema "De groene fabriek". We hebben vooral gesproken over hoe groot onze ecologische voetafdruk is en wanneer een bedrijf echt "groen" is. We hebben een circuit gedaan over duurzame energie georganiseerd door het NME, een reclame gemaakt voor een groen product en zelf appelsap gemaakt. Tijdens de projectavond zijn er veel enthousiaste ouders geweest om ons werk te bekijken. We weten nu dat we zelf allemaal iets kunnen doen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We gaan ons best doen!

In groep 7/8 zijn we bezig geweest met duurzaamheid. Welke producten zijn duurzaam en hoe kun je zorgen dat producten duurzamer worden? Op verschillende manier zijn wij gaan onderzoeken. Tijdens de onderzoekslessen hebben wij ontdekt wat duurzaamheid is en welke producten er al duurzaam zijn, zoals zonnepanelen. Zelf hebben wij duurzame producten gemaakt. We hebben plantbakken gemaakt van producten die weggegooid zouden worden, we hebben onderzocht hoe stevig een stoel kan worden door alleen kranten te gebruiken en de leerlingen hebben een compleet eigen, duurzaam ontwerp gemaakt en hier een prototype van gemaakt. De leerlingen hebben veel geleerd en gemaakt. Wat een geslaagd thema!